Skapa tavlor av dina fotografier

Älskar du att fotografera eller vill du fylla ditt hem med personlig konst? Du kanske helt enkelt bara vill göra ditt hem mer unikt och använda dig av tavlor som ingen annan har. Att skapa tavlor av sina egna fotografier är väldigt enkelt och något som många väljer att göra. På så sätt kan du ha konst i ditt hem som ingen annan har och som kanske till och med berättar en historia.

Det finns flera sätt att gå tillväga för att skapa personliga tavlor med hjälp av dina egna fotografier. Du kan t.ex. välja att använda dig av ett företag som sköter hela processen åt dig och där du endast behöver skicka in en bild på det du vill ha upptryckt. Du kan även välja en onlinebutik som erbjuder digitala designverktyg. Då laddar du upp ditt fotografi på sajten och kan därefter välja storlek på tavlan, tjocklek och om det t.ex. ska vara på canvas eller poster.

Färdigköpt är inte alltid dåligt

Många tycker att posters som massproducerats är tråkiga. Var och varannan person har väl redan dessa i sitt hem, men så behöver det inte alltid vara. Visst kan du råka ut för att ett och ett annat svenskt hem har samma IKEA-tavla som du, men väljer du rätt typ av posters så kan du få ett unikt hem ändå. Företaget Desenio erbjuder t.ex. posters och affischer med alla möjliga typer av motiv. Du kan använda dig av en poster eller tavla som får blir rummets fokuspunkt, eller så använder du dig av flera för att skapa en snygg tavelvägg.

Klipp och klistra

Tidigare talade vi om två olika sätt som du kan gå tillväga för att skapa tavlor av dina fotografier, men det finns ytterligare ett sätt att gå tillväga. Om du gillar att pyssla, klippa och klistra, så kan du skapa ett snyggt kollage av alla dina favoritbilder. När du skapar ett kollage kan det vara bra att du använder dig av ett stort hårdare papper till grunden. På så sätt får dina fotografier en stadigare yta som inte blir buckling av lim. Limmet du använder bör även vara fritt från syra. Om limmet innehåller syra finns det risk att dina fotografier med tiden kommer att förstöras.

Oavsett om du väljer att trycka egna tavlor online, köpa färdiga posters och sätta i ram eller skapa ett kollage så är personlig konst alltid väldigt uppskattad. Du bestämmer vilket alternativ som passar bäst för dig och vad du tycker känns enklast. Kom ihåg att det troligtvis inte bara är du som uppskattar personliga tavlor. En personlig tavla av ett riktigt bra fotografi kan bli en utmärkt present att ge bort till bröllop, jul eller födelsedagar.

saraswati