Skapa en egen fototapet

Har du tröttnat på tråkiga och vardagliga tapeter som pryder vart och vartannat vart hem här i Sverige? Då är det dags för något nytt! Med hjälp av snygga och praktiska fototapeter kan du inte bara skapa ett hem som är unikt och känns personligt, utan du kan också själv välja precis hur du vill att tapeterna ska se ut.

Fototapeter är något som man har använt sig av länge, men i takt med att inredningstrenderna förändras så har fototapeter allt mer blivit ett minne blott. Det är något som vi tycker är väldigt tråkigt, eftersom det är ett utmärkt sätt att ge hemmet karaktär. Kanske är det så att du har tagit en naturbild som du tycker väldigt mycket om eller så har du en bild av dina barn som du älskar. Denna bild kan du enkelt omvandla hos https://www.familjetapeter.se/, som erbjuder personliga tapeter för alla typer av rum och behov.

Vad är en fototapet?

Ordet fototapet beskriver produkten väldigt bra. Kort och gott kan man säga att det är en tapet som har skapats med hjälp av ett eget fotografi, ofta som du har tagit själv, men det kan också vara en bild från en fotograf som du uppskattar. Genom att vända dig till en professionell hemsida som Familjetapeter.se kan du använda dig av smidiga onlineverktyg för att skapa den perfekta tapeten.

För att en fototapet ska bli riktigt bra är det viktigt att bilden har en hög upplösning och är riktigt tydlig. Ditt fotografi kommer nämligen att förstoras upp väldigt mycket och om upplösningen är sämre finns det risk för att den upplevs suddig och “dålig”. Om du har tillgång till en professionell kamera är detta att föredra, men många mobiler har idag en så bra kamera att de med fördel kan användas på samma sätt – eller i alla fall nästan.

Vad kostar en fototapet?

Priset för en egendesignad fototapet kan variera väldigt mycket beroende på vilket företag du väljer att använda dig av, men kom ihåg att du många gånger får vad du betalar för. Det finns flera faktorer som är avgörande för hur mycket du kommer få betala, t.ex. hur stor tapet det är som du vill ha. Ju större tapet, desto mer pengar kommer du behöva lägga ut.

Varför ska man använda en fototapet?

Det finns inget rätt eller fel när det kommer till inredningsvalen i det egna hemmet. Här är det du som bestämmer hur dina väggar ska se ut och vilka möbler du vill ha. Fördelarna med att använda en fototapet är dock många.

  • Du får ett hem som har karaktär och som känns mer personligt
  • Du får en tapet som ingen annan har
  • Är du fotograf? Då har du möjlighet att stoltsera med dina bästa foton lite bättre
  • Med ett designverktyg online kan du ändra färger, lägga på filter eller beskära bilden så att tapeten blir exakt så som du vill ha den.
saraswati