Fotografi på flera sätt

Just nu kan det kännas lite trist och grått då världen inte är sig riktigt lik och vardagen förändrats för de flesta. När det är på det viset är det viktigt att hålla fast vid de ljusglimtar som finns och ägna sig åt det som fortfarande finns tillgängligt. Kanske har du ett intresse för fotografi som vardagens stress lagt lite åt sidan och som det är dags att ta fram igen? Naturen bjuder på mycket att fotografera just nu iklädd vinterskrud och, med lite tur, solstrålar som reflekteras i snö och is. Vardagsbetraktelser kan tyckas små men mitt ibland allt detta som kallas livet kan kameran föreviga det som verkligen betyder något.

Kamera och friluftsliv

Varför inte göra det till en dag i veckan då du ger dig ut i naturen med kamera och passar på att ta med dig spritköket samtidigt för att få en riktig utedag med kamera och friluftsliv!

Dags för en ny hobby?

Om du inte upptäckt fotografi än kan den här tiden vara ypperlig för en ny hobby. Släng alla tankar åt sidan att man måste vara ett proffs första gången man håller i kameran och gå in på hemsidor som säljer kamera och kamerautrustning, eller kolla in auktionssajter. Där kan du köpa en kamera billigare, vilket kan vara att rekommendera då man inte är nybörjare för alltid och kanske inom en tid vill avancera och prova på nya funktioner. Med dagens teknik kan du dessutom leka runt med dina bilder i program på datorn där det finns nästintill oändliga funktioner att prova på!

Digitala fotoutställningar

Om du inte orkar, eller vill för den delen, så bjuder just nu olika museum på digitala utställningar att besöka, väl värda ett besök. På fotografiska finns just nu fyra guidade utställningar på deras hemsida, som är kostnadsfria att titta på. För att inte störa eventuella hemarbetande familjemedlemmar så finns det bluetooth hörlurar att använda, allt för husfriden i dessa tider! Variationen i utställningarna är stor, alltifrån utställningen “Hubble – en resa i tid och rymd” till utställningen “Color Lehmitz”, en dokumentärserie som tar sin plats i ett café och vad som egentligen händer där.

Fotografiska och fysiska visningar

Fotografiska erbjuder fortfarande fysiska visningar men i begränsad form, hur man går tillväga går att se om man besöker deras hemsida. Fotografiska är Nordens största fotomuseum med otroligt många besökare varje år och bjuder på fantastiska utställningar från såväl nya tillskott inom fotografi till riktiga veteraner inom fotokonsten. Inom en inte alltför lång framtid slår de säkert återigen upp portarna som vanligt och man kan njuta av fotokonst i vacker miljö och avnjuta en lunch eller middag i deras fantastiska restaurang.

Att välja

Valet är upp till dig, att låta kameran stå eller att ägna en lugn stund med dina bluetooth-hörlurar på framför fotografiskas digitala visningar. Oavsett vad du väljer kommer du inte att bli besviken!

saraswati