Rätt klädd för fotografering

Som hobbyfotograf kanske det inte är så viktigt att ha några speciella kläder på sig. Om man blir blöt eller fryser kan man mest troligt bara gå hem utan problem. När man har fotograferandet som mer än en hobby är det dock inte fullt lika enkelt. Då gäller det att man har på sig kläder efter väder.

Rätt skor

När man arbetar som fotograf kan man ganska snart upptäcka att det krävs bra skor för att man ska kunna utföra arbetet på rätt sätt. Som fotograf kan man komma ut i varierande väder och terräng och då är det klokt om man tänker efter angående skorna en extra gång. Även om det ser ut att vara fint väder är det inte säkert att det är lika torrt och fint om man ska fotografera ute i skogen. Då kan ett par fodrade och varma gummistövlar vara bra. De håller en varm samtidigt som fötterna förblir torra.

Att tänka på när det gäller kläderna

Som fotograf gäller det dock att man tänker efter lite extra när det gäller vilka kläder man har på sig. Om man till exempel ska fotografera ett bröllop i kyrkan passar det inte med stora gummistövlar eller kort kjol. Inte heller vid alla andra tidpunkter passar det att ha just de kläder man vill. Som fotograf gäller det att anpassa kläderna både efter väder och efter situationen. Det är klokt att till exempel ha en finare blus och ett par finbyxor på sig, och kanske en regnponcho att dra över sig om det skulle regna vid utomhusfotografering.

Fotografera i regn

Oavsett om man fotograferar natur, bröllop, hästtävlingar eller andra evenemang utomhus kan man råka ut för att det börjar regna. Men hur ska man egentligen hantera regnet? Olika sportevenemang ställs sällan in bara för att det regnar utan då får man som fotograf göra det bästa av situationen. Det har dykt upp små genomskinliga tält på marknaden som enkelt fälls upp. I dem kan man som fotograf sedan sitta i lugn och ro, i skydd från regnet. De passar allra bäst på olika idrottsevenemang där man inte behöver röra sig runt så mycket. I de här tälten skyddas dessutom utrustningen på ett bra sätt. Om man inte har möjlighet att skydda sig med ett tält är regnkläder det enda alternativet. Man kan inte fotografera och hålla i ett paraply samtidigt. Bra regnkläder gör att man kan hålla sig torr även om det regnar mycket kraftigt. Det kan vara bra att skaffa en lite större regnjacka så att man kan gömma undan kameraväskan eller reservkameror så att sakerna inte blir förstörda av regnet. Kamerautrustning mår nämligen inte speciellt bra om den blir mycket blöt och då blir jobbet svårt att utföra.

saraswati