Att fotografera olika sporter

Om man har fotograferat ett tag kan man märka att en sport kan vara riktigt rolig att fotografera. En mycket positiv sak med att fotografera olika sporter är att det många gång finns chans att testa genren och träna på den. Sporter tränas ofta under veckodagarna och då kan man ofta vara välkommen som åskådare. Om man frågar är det troligen också godkänt att fotografera. Om man skickar bilderna till föreningen eller klubben är fotograferingen ofta mycket uppskattad.

Det är mycket viktigt att man ställer in kameran rätt när man ska fotografera sport. Mycket måste komma med i en sportbild för att den ska ses som bra och särskilt viktiga ögonblick som mål, tacklingar och liknande är ofta mycket eftertraktat. Det går fort i de allra flesta sporter. Många gånger vill man också ha med element som uttrycker att det verkligen går framåt i bilden. Om man tar foton av en fordonstävling uppskattas däckrök, sprutande grus och en hel del annat.

Många väljer också att ta foton av olika sporter där djur är med. Ofta är hästsport mycket populärt att ta bilder på. Ridsport är ofta en av de mest komplicerade sporterna som man kan fotografera. Om tävlingen sker utomhus är det ofta på stora arenor och då är hästarna ofta långt borta från kameran. Sker tävlingen däremot inomhus är det ofta mycket mörkt. I det mörka ridhuset bör man inte använda blixt eftersom att det lätt kan skrämma hästen. Som fotograf kan man inte ta bra bilder i ett ridhus ens med den mest avancerade kamera om man inte vet var i ridhuset man ska stå för att kameran ska ta in det lilla ljus som finns.

saraswati